Kiss me I'm electric

Freitag ist Breitag ist Feiertag!

Internet kan vara en av de bästa tidfördrivarna någonsin. Det intar lätt platsen efter att äta.

Idag var vi och fikade med klassen på "Kauf dich glücklich". Jag fick nästan lite fredags-fika-med-Björn-vibbar. Här finns dock ingen kladdkaka. Vi var hur som helst mångkulturella och pratade franska, tyska, svenska och såklart ryska. Det var ju lite sista chansen idag att lära sig något nytt. Michael has left the building. Men Lucy har skills och kan säga "Var är era pansarvagnar?" på detta underbara språk. Väldigt användbart kan jag tänka mig.

Ikväll är det Magnet. Es ist ja schon lange her! Kiss me I'm electric. Och vor dem Club är det preparty in der Schule. Das finde ich echt Klasse.

Kom ihåg att hålla rätt på pluralformen av Vogel på tyska. Annars kan det uppfattas som ett annat angenämt ord.

Warst du schon einmal hier in Berlin besoffen?

Privjet

Privjet kamrater!
Min ryska börjar bli flytande nästan. Men Michael äger ändå med att veta att tomten heter tomten. Och på fredag åker han hem. So ein Scheiss!

Åh die Zeit vergeht wie im Fluge. Och det är med blandade känslor som jag tänker på hemresan. Gnosjö kan ju sich verpissen under alla omständigheter. Auf jeden! Mitt hjärta belongs to Prenzlauer Berg. Samtidigt blir det ju underbart att komma hem till familjen och Emelie såklart. Hon är där hemma i Sverige och kanske till och med väntar på mig en smula. Om jag har tur! Men vad zum Teufel ska jag göra av mitt förnuft? Och varför tänker jag redan på hemresan? Det är faktiskt MÅNGA veckor kvar. Och jag ska njuta av varje stund. Sekund.

Pratade med mamma innan. Det är fantastiskt när hon ringer. Annars pratar jag bara med pappa. Det är ju också trevligt. Och nu känner jag att jag bara skriver ointressanta saker för att vädra mitt sinne. Och ointressantas av allt är att jag skriver att jag skriver ointressanta saker.

Gott verdammter!

Bräute

Noch ein Mal - Hallo aus Berlin!

Oh wir sind ja echt Klasse! Det vill säga, vi snyltar på grannens nätverk. Wir haben (uttalas för övrigt ha:bm) Schwein gehabt!

 Na ja, igår var det socialisering med GLS-folket. Det är wahnsinn att man förfestar i skolans lokaler. En trevlig vakt ser till att man inte väsnas för mycket bara. Och så tar han hand om dem som eventuellt deckar. So ein Mann!

Vi trodde att det skulle bli en billig kväll igår. Vår underbara granne, Kulturbrauerei hade nämligen gratis inträde för Bräute på en klubb. Tyskarna kan inte stava till genusperspektiv och det får man väl passa på att utnyttja. Grejen var den att när vi köat i en oändlighet fick inte männen komma in. Så vi drog till Ostbahnhof. Där skulle man antingen skaka rumpa eller highschoolrocka. Könnte also besser sein. Men men. Geile Bräute säger jag bara.

Jag minsann att jag borde kliva upp nu och göra något med min dag. Mamma skulle dessutom få damp om hon såg min ej ergonomiska ställning. Men jag tycker det funkar bra att ha datorn på magen och böja nacken som en annan rodeldåre.

Tjohej leverpastej. I need the IB-family.

We're a family

Ein Knödel und ein Bier, bitte.

Nu har jag haft helg sen i torsdags. Jag säger då det. Det blev en Feierabend på Magnet med Peter Bjorn & John och ett trevligt dansgolv. Jag hade en echt doof svacka där ett tag och ville gå hem men sedan återvände krafterna. På fredagen sov jag bort två hundra kronor - d.H. jag gick inte på mina två lektioner den dagen. Det skall inte hända igen. Istället städade jag och promenerade i solen. På eftermiddagen kom lyckan - mamma, pappa, Tobias och Carin.

Vi åt en god middag i vår våning (som pappa kallar vårt boende) och sedan intog vi en stor öl på Alexanderplatz, efter en tur upp i Fernsehturm. Det blev en lyckad afton och jag fick vara guide på U-bahn.

På lördagen blev det heldag. Pappa ville såklart köra bil i Berlin så vi dödade flera sevärdheter i en smäll: East side gallery, Denkmal des ermordeten Juden, Brandenburger Tor, Unter den Linden, Siegessäule, Döner?, Gedächtniskirche, Kudamm, KaDeWe...Gott verdammter alltså! Kvällen avslutades hur som helst i Prenzlauer Berg på en tvärgata till mitt hem. Vi åt god mat och drack drinkar. Och nu har de lämnat mig igen. Lite saknar jag de allt. Men de lämnade god mat, vin och en ny telefon. Det kompenserar en hel del.

Och idag: Helige Scheisse säger vi om det. Vi har varit äkta turister och till och med åkt båt på Spree. Även den sjukaste händelsen under min vistelse här inträffade idag. Men den är censurerad.

Nu är det valvaka som gäller. Jag är ju trots allt svensk.


Und mit Bohnen kommt was?

Wieder Montag.

Helgerna är verkligen underbara i Berlin. Särskilt när man inte förpassar lördagen till bakfylla, utan istället ersätter den med en lugn fredagkväll. Vi ägnade alltså helgens första afton till konstutställning, sektbjudning i en klädaffär och en snabbis på "Zu mir oder zu dir". Såklart.


På lördagen packade vi picknickkorgen (fast utan korg) och begav oss till Wannsee. Wunderbar att sitta och fika vid vattnet och kasta glopord åt alla äckliga fåglar. Vi var till och med kulturella nog att gå en sväng på Wannseemuseet innan vi for hem med S-bahn. På kvällen var vi dasanta men gjorde en felsväng och hamnade på Magnet. Vi behöv ny luft under skorna tror jag. Men på torsdag är det trotzdem Peter, Bjorn & John som gäller.


Söndagen spenderades i Mauerpark. Solen sken och denna oförglömliga park myllrade av härliga människor. Det fanns även en gemytlig marknad och obegränsat med öl. Det är ju Tyskland vi talar om.


På fredag kommer mamma, pappa, Tobias och Carin. De ska bjuda på kött är tanken. Jag har järnbrist i mungiporna. Mamma tror att jag är döende.


Köp en fläskfilé vettja, som pappa sa.


Und mit Bohnen kommt was? Gas.


Zu mir oder zu dir

Zu mir oder zu dir


jag tänker liv, vi har en dealjag räcker ut handensmällen hörs genom hela tågethigh five   vi är här

Döner-haket is the shit

Heiligen Hafen vilken helg!

Freitag war, wie immer Breitag. Och efter det bar det av till Glühlampe, vilket tyvärr inte visade sig vara något bättre än gratis toaletter. Så ja, det slutade på Magnet. Noch ein mal. Och vi dansade tills vi höll på att falla ihop av trötthet.

Lördagen började fantastiskt bra efter att vi bestämt oss för att skjuta upp veckostädningen. Istället styrde vi kosan mor Potsdamer Platz. Där blev vi förmodligen frälsta av en tysk frikyrkorörelse, som sjöng i kanon och delade ut gratis pennor. Vi kände oss hur som helst obeskrivligt harmoniska när vi gled in mellan betongklossarna vid Denkamal des ermoderten Juden. Efter en stund av allvar gick vi vidare till Brandenburger Tor där en mycket efterlängtad bratwurst intogs. Oh my, jag får antstränga mig för att inte skriva substantiv med stor bokstav.

När vi efter vår kulturella utflykt återvände hem, kom baksmällen så att säga. Jag mådde märkbart ej bra och gick och lade mig. Jag bestämde mig för att stanna hemma och party poopa medan Julia och Lucy redan peppade för en ny utekväll. En halvtimme före utgång kom jag dock på andra tankar. Jag väckte mig till liv och gud skänkte mig en näve energi. Time for Roter Salon.

Det blev en varmt och lång natt kan man säga. Runt halv sex snåret föll vi i dvala och vaknade vid halv två. Det blev inte den bästa söndagen i mitt liv - ändock en Döner och en god film.