Never sad always gay.

Woho - never sad always gay. En del har det minsann bra som jämt och ständigt får angenäma brev med diverse innehåll i brevlådan. Dessvärre är jag en sucker på att skriva tillbaka. Saari.

Solen skiner fortfarande och glassförsäljningen är på topp. Igår kom en kille från GB när vi skulle stänga för att fylla upp våra sinande frysboxar. Han var som man säger lite försenad. Jag sprang in i honom på lagret där han stod med sina tvålitersbunkar. "Ehm jag har lite som ska ner i källaren. Hur gör jag då?" Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara. Vadå hur man gör? Jag var tyst den där hundradelen för länge för han skynda sig att tillägga: "Ja, alltså har ni någon hiss eller är det bara att börja bära?" Det komiska var att han stod precis utanför hissen. Så jag skrattade mitt elakaste gapskratt och öppnade hissdörren åt honom. Stackars människa. På övertid och allt.

Här sitter jag och hycklar med en mineralvatten från Lidl. Jag borde skämmas alternativt bli gay.

Gay.

90271-14

Äntligen en utandning den här veckan. Fast jag ska inte klaga: solen skiner, jag har vattenmelon och Anna var här i helgen. Det var gay såklart. Vi gungade fläsk och satt på en sten i skogen. Und so weiter und so weiter, som min tjeckiske klasskamrat i Tyskland sa.

Jag gillar alla diffusa kunder som kommer in på hemköp och har köpt cirka sex frallor och vill ha det på typ hundra. Jaha, då tar jag betalt för sjuk frallor och drar kortet på 103,50. BURNED!

Inatt vill jag gärna sova lite som omväxling. Pappa anklagar mig för att vara uppe och äta. Det är inte sanning natürlich. Jag äter bara alvedon.

Dagens fråga är varför jag sitter här när vädret är vackert. Det kommer vi aldrig få svar på. Tjoho.

Girlie girlie, rise and curry.

Idag kommer gayanna hit. Hurra hurra hurra! Det ska bli sköj. Emelielibeling kunde dock inte lysa upp Gnosjö med sin närvaro. Jag tröstar mig med att det kommer fler tillfällen.

Ikväll blir det Gisleparken (huh bara namnet ger mig dåliga vibbar men vad annat kan man uppbringa i dessa kulturfattiga trakter?). Hur eller hur så ska Melody Club spela. (även där gäller väl referensramen för bra musik GGVV-regionens kommungränser) Men jag tänker att det kan bli lite lagom berusat och lättdansat. Och jag menar: Anna är ju med.

Jag har städat mitt rum också. Mest för att vederbörande som ska sova på mitt golv inte ska dö av en allergisk reaktion men också för att det behövdes städas. KSCHING?

Solen skiner, det är lördag, jag är ledig hela helgen och imorgon är det våffeldagen.

Och människorna: Glöm för helvete inte bort att ta ställning i frågan om den nylanserade Girlie-glassen från GB. Jag menar det måste nog vara det största problemet vi har att ta itu med i dagens samhälle.

Poo.

Herregud. När ska jag återfå min karaktär? Jag känner att jag gärna hade skrivit en självdestruktiv mening här men jag ska skona alla från mitt självförakt. Det blir inte bättre av att sprida dåliga vibbar till andra. Eller jo, ibland känns det i alla fall bättre. Men whatafuck. Jag vann ju tjugo kronor idag på min tianlott. Hurra för Sören!

Man åldras av att jobba som kassörska. Man slänger sig med "ordspråk" som: "Ögonen är ju det första man blir blind på", man köper trisslotter i hopp om att typ vinna sig en framtid, man tycker att kupongerbjudande inte är så dumt ändå och man beklagar sig över de bittra löpsedlarna.

Det är som Julia sa. Man tittar på Wallander och tycker inte att de är dåliga. Det är en bra referens för medelåldern.

På fredag kommer Oma. Äntligen. Vi ska dricka bärs och vara glada och tjocka. Hon är världens bästa mormor.

I could be blue.

Utanför sjukhuset, Jönköping


En äldre kvinna står och väntar på bussen tillsammans med sitt barnbarn ~5 utanför sjukhusets entré. En ambulans med påslagna sirener närmar sig sjukhuset.


Barnet: Farmor, hör ambulansen!
Farmor: Ja, den ska till akuten.
Barnet: Var ligger akuten?
Farmor (pekar på marken eftersom akutmottagningen ligger ett våningsplan ner): Den ligger där.
Barnet: Men där ligger ju helvetet?!
Farmor: Ja, men du förstår först kommer man till akuten, sen kommer man till helvetet.

Nu vet ni det allihopa. Fast jag tänker mer akuten - helvetet - IB kanske?

Idag har jag varit ledig. Mina lediga dag innebär numera ett kulturellt möte med min tyska granne. Jag tycker det är hjärtligt trevligt faktiskt. Idag kom fader tysk och ville ge mig pengar dessutom. Men jag ropade "Ich will kein Geld!" och kände mig godhjärtad.

Jag frågade pappa vad han skulle säga om jag skrev en lapp där det stod "Hej gay" på och satte på hans dörr på jobbet. Han svarade inte. Men kom ihåg: det finns inga dumma frågor.


Mums.

90271-13

Åh gud.

Noch ein schönes Wochenende.

Tjoho. Idag är det söndag och idag är det arbetsdag. Dessutom vilar hela butiken på mina axlar idag för jag är den enda ordinarie (kschingvadproffsigtdetlät) som jobbar. Lite nervös blir man allt när man sådär i sista stund själv kommer på att fråga om man ska larma av när man anländer på morgonen och de andra skrattar att de visst glömt att tala om det. Jaja, halvaprisetköttbullar och smörgåstårta it is.

Jag måste även börja planera min nästa tyskundervisning. Kanske vi skulle ta och hugga in på alla underbara verb. Keine Ahnung.

För övrigt har jag sökt till universitetet. Och jag som vill åka till Sydamerika. Hmpf.

Ksching.

Idag har jag utsett mig själv till dagens ekelhaft. Tadah. Det är fräscht att åka och handla utan att duscha när man har tränat. Här har ni mig, i hälsans tecken! vrålade jag till alla oförstående kollegor som försökte undvika att använda sina luktorgan.

Jepp, snart ska jag återvända till Hemköp. Superwunderbar att börja jobba när alla andra slutar. Jag har i alla fall köpt ballerinamuffins till min bror. Dagens goda gärning.

Ksching.

Solen solen är gul.

Jag övar för fullt på att bli trevligast i Gnosjö. Vi får väl se hur det går.

Igår var en man inne och handlade av mig och upprepade ett flertal gånger på knagglig svenska att jag var söt. Jaha? Vad ska man säga då? Jag mumlade väl tack och tyckte att situationen var ganska komisk just på grund av att han sa det så många gånger. Sen gick han men hans vän stod kvar i kön bakom för att betala sina varor. Det är då det roligaste av allt kommer: "Han menar inget illa." Och jag som trodde att det var en komplimang. Tah!

Idag är det strålande väder och jag har promenerat runt sjön. Julias och min vandring måste bli av - åtminstone på Store Mosse.

I eftermiddag kommer min tyska elev. Jag har minsann bullat upp med uppgifter. Min mamma är nog pedagogiken personifierad. Me like alltså.

Ikväll blir det personlmöte. Tjoho och jag ska vara med. Jag känner mig i princip vuxen.

Jag tror inte på människan.

Nu har jag gjort det igen - drömt alltför mycket om flygkatastrofer. Det känns som om jag har varit orolig slash ledsen slash förtvivlad hela natten. Konstigt nog är jag aldrig med själv i planen utan sitter på säkert avstånd och ser dem störta. Och ändå är det alltid mig det är mest synd om i drömmarna. Jag tror bestämt att jag lider av ett överdrivet tidsfördriv framför National Geographic Chanel - Minutes from disaster.

Hur som haver så vaknade jag upp till det bästa möjliga tänkbara: mammas scones, kaffe och Göteborgspostens Del 3.

Nu börjar söndagen. Ich habe viel zu tun. 

Like a monkey with a miniature cymbal.

90271-12

Såhär glad är jag när jag ska hälsa på i Bor. Ser ni? Ingen är gladare än jag.
Zum Wohl alle Freunde!
 Jag ska lyssna på The Presets underbara album i bilen.
Det kan knappast bli bättre.

Här har ni honom: the man, the myth, the concept - Percy Nilegård!

"Du, trumslagarpojk! Du kan inte göra någonting på trumman där när jag säger mina skämt som en accentuering av den humor jag trots allt besitter, va?"

Noch ein Schnäppchen!

Tjoh. Nu har jag köpt skor för 1200 svenska riksdaler. Och inte några balla glidarskor som man kan använda für immer und dich utan ett par träningsskor. Mor och far hetsade mig till detta fynd - jag fick ju faktiskt ett par strumpor på köpet. Ksching, hurra för Sören och trumvirvel!

Så idag ska jag träna är tanken. Pappa ska hjälpa mig att hitta en bra runda. Intresseklubben antecknar, jag vet. Men ibland måste man få ge sken av att man har karaktär.

Ikväll ska jag till den bästa av alla Emiles i världen. Jagboribor. Förutom att hon utgör ett av några få underbara inslag i mitt liv så är hon bakfull. Länge leve bakfyllan, barnfyllan och kreditkunderna på Hemköp.

Äggäggäggäggäggäggäggäggäggäggäggäggägg. Mumma.

Prenzlauerandan flödar

Prenzlauerandan fl?dar

På tal om kapitalism. Idag är det min sista inkomstdag den här veckan. Skönt skönt skönt. Jag ska njuta av helgen av hela min själ.

Jag börjar på allvar tro att jag lider av någon form av skada. Det är skrämmande hur arg jag kan bli på vissa kunder. Jag skojar inte - det riktigt bubblar i mig. Och de behöver inte ens göra något anmärkningsvärt. Den värsta av alla är en sexårig pojke som ser äcklig ut och leker med tejpen på inslagningsbordet. Men jag är en reserverad person och fortsätter le.

"Anal" är här för att stanna, som mamma sa. Ordet har redan letat sig in i vår familjs ordförråd men jag trodde faktiskt att det var oss det var fel på. Men idag läste jag en krönika i den välaktade Göteborgsposten där skribenten i fråga skrev någonting i stil med: "analt nog...". Är det ett tryckfel eller har bajskulturen vidgat sina vyer?

Just nu sysselsätts min hjärna med att tänka ut pedagogiska övningar. Det går väl sådär, på en höft.

En kaktus kanske?

Tjoho. Snart kommer tyskarna hit. Spännande kan man tänka. Jag kommer missbruka verbens grundformer och felproducera adjektivens alla konstruktioner. Na ja, echt geil. Jag får kladdkaka i alla fall. Något annat kommer jag nog inte tillföra. Men jag tänker att: om jag lär henne svenska kan ju hennes föräldrar lära mig ryska. Privjet!

Masade mig upp vid åttasnåret idag för att följa Vasaloppet. Vandrade mellan datorn och tv:n för att få ut så mycket av loppet som möjligt. Sen när rastlösen satte åt mig sprang jag en runda och kom hem lagom till målgången.

Igår ville jag mörda fem barn och peka finger åt en gammal man. Jag känner att det var befogat.