Här är den...

...den nya bloggen: http://slutpalivet.blogg.se/

Ägget blev till mos.

Eftersom du bloggar, får väl jag ta hand om de här bestyren, säger Kristoffer med en besk underton och ställer demonstrativt in yogurten i kylskåpet.

Morgonen har börjat över förväntan: jag vaknar till ljudet av en kaffekvarn, vrålar "är du redan vaken" och berättar sedan om nattens drömmar. Diskussionen övergår av någon outgrundlig anledning i ett samtal om tarmar. Jag konstaterar att ordet "tarm" är ett av de fulaste orden jag känner till, varpå jag börjar rabbla upp alla sammansättningar med "tarm" som jag kan komma på. Tarmsystem, tarmflora, tjocktarm...
- TARMLUDD! fyller Krisotffer ivrigt i.
- Vad är det? undrar jag.
- Det är ludd man har i tarmarna. Det hjälper till att suga upp näring. Tar man ut det, räcker det fyra varv runt jorden. Eller nåt...tarmludd alltså.

Vi går upp och äter frukost. Det smakar ljuvligt som vanligt. Jag har med andra ord återfått kärleken för frukost. Inspirerad av min äggmacka morgonen innan, kokar Kristoffer ägg. Jag ska ha ägg på min macka, ropar han lyckligt! Och det är då allt går snett. Med så tålmodiga rörelser man kan ha en onsdagmorgon försöker han skala sitt nykokta ägg. Det går dåligt. Åh, nu följer halva ägget med! vrålar han och börjar skala med ett irriterat rörelsemönster, vilket gör att ytterligare lite ägg lossnar och hamnar i diskhon. Varför kan inte hönan värpa ordentliga ägg? fräser han retoriskt och försöker svälja att han egentligen förbannar alla hönsuppfödare i hela landet. Med en aning sans i behåll, placerar han ägget i vår nyinköpta äggdelare. Morgonen innan hade jag stolt visat upp mina estetiskt tilltalande äggskivor. Hans ägg bli mos. Fa-an, blir kommentaren när han lägger upp äggmoset på mackan.
- Det där ser gott ut, konstaterar jag.

Den nya bloggen kan dröja...

...men jag kan ju alltid börja här åtminstone.

Igår kväll fortsatte vi att pyssla om vår idylliska tillvaro. Handlingskraftiga och på gott humör besökte vi bland annat blomsterlandet och Willys. Jag älskar blomsterlandet. Jag ska spendera mycket pengar där. Efter en upplyftande joggingtur (läs: Kristoffer svor och jag svettades som en gris) bestämde vi oss för att laga äppelkräm. Fråga mig inte varför, men jag kände att äppelkräm kunde vara en bra sak. Och det blev det. Kvällens mys innefattade att läsa gamla sagor, som jag skrev när jag gick i ettan. Mycket läsvärda och fint illustrerade. Man kan lite misstänka att det stod reeeetard i pannan på mig. Och mycket riktigt hittade vi ett foto på mig där jag såg minst sagt efterutvecklad ut. Detta kort utgör nu en del av kungafamiljen på kyIskåpet. High five!

Idag har vi städat lite halvhjärtat. Mest för att kunna släppa inte lite folk imorgon.
Det ser jag fram emot!

Om diskmaskinen ändå vore färdigmonterad, som jag sa.
Jag kan diska, svarade Kristoffer.

Kommunikationen fungerar väl.

Landat.

Nu är vi på plats i den nya lägenheten. Det är hysteriskt mycket att fixa och ordna med. Så vi låter bli. Men det känns trots allt väldigt hemtrevligt.

Den stora nyheten för idag är att jag och Kristoffer ska börja samboblogga. Lite som en dokusåpa i skriftlig form. Det kan bli kul. Det kan bli tråkigt. Och allt bör tas med en nypa salt. Återkommer med adress.

Om Frida fortfarande läser blir hon glad...

...för här kommer till slut ett inlägg. Sommaren har gått alldeles för fort, jag har jobbat alldeles för lite och framtidsångesten har inte gått över. Hurra! Men imorgon flyttar jag, eller idag, eller både och. Det ska minst sagt bli spännande. Som mamma sa: "att flytta ihop handlar om att kunna ge och kunna ta, eller mest ge kanske" och pappa fyllde i "mest ge, fakitskt". Hur som helst, jag kommer bara ta.

På tal om framtiden så fördrev jag tid med att spå igår. Min syster hade fått någon trovärdig kortlek från tidningen "Frida". Jag kommer uppenbarligen både lyckas med c-uppsatsen OCH bli rik. Men det kommer ta tid.

Min nyagamla pepp-låt är "Dressed for success". Det började med att jag drog igång den när jag jobbade eftermiddag på Hemköp. Jag har så många fina skjortor att välja mellan. Och man känner sig jävlig klädd för framgång när man cyklar till jobbet.

Nu säger jag: på återseende. Vet inte när jag kommer vara handlingskraftig nog att skaffa internet.